جولای 10, 2017

داغو پسته

سیاه شدگی پوست پسته از زمان تشکیل میوه تا سخت شدن پوست استخوانی در بین پسته کاران داغو نامیده می شود.

از مهمترین علل احتمالی این عارضه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1.  اثر عناصر روی و بر در گرده افشانی و تلقیح به اثبات رسیده است و در صورت کمبود این عناصر عمل تلقیح به خوبی انجام نشده و تعداد دانه در خوشه نسبت به حالت معمول کمتر خواهد شد و نهایتا خوشه ها تنک خواهند ماند. در بین عناصر˛ کمبود کلسیم و همچنین نسبت پایین کلسیم به منیزیم از مهمترین علل تاثیر گذار در عارضه داغو می باشند. در این عارضه سیاه شدگی میوه پسته معمولا از نوک  میوه شروع میشود و پوست میوه در محل داغو نرم باقی می ماند و با علایم سن زدگی و یا شن زدگی متفاوت است.
  2. در بین آفات نیز سنک ها و سن ها از مهمترین آفات موثر در ایجاد عارضه داغو می باشند. محل نیش زدگی این آفات عارضه فوق را به وجود می آورند. لذا در بررسی دقیق  می توان محل نیش زدگی آفت را مشاهده نمود. همچنین در بررسی داخل پوست پسته شبکه  توری سفید رنگی نیز معمولا مشاهده می شود.
  3. از مهمترین عوامل محیطی موثر در عارضه داغو به شن زدگی ( باد زدگی) و همچنین اختلاف زیاد دمای بین روز و شب در این عارضه می توان اشاره نمود. محل برخورد ضربه شن و یا شاخ و برگ معمولا شبیه به سن زدگی است با این تفاوت که سوراخ حاصل از نیش مشاهده نمی شود و همچنین شبکه توری سفید داخلی پوست نیز مشاهده نمی شود. علایم داغوی حاصل از تفاوت دمای روز و شب با ترک خوردگی پوست همراه است.

ولی با اینجال باز هم مهمترین عامل داغوزدگی پسته کمبود کلسیم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *